48 h open house 2023 barcelona

El 48h Open House Barcelona 2023 et planteja propostes d’allò més diverses per descobrir el patrimoni arquitectònic de la ciutat. Algunes, a més de descobrir-te edificis emblemàtics, també t’ofereixen unes vistes privilegiades. Durant el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre podràs descobrir Barcelona des d’un altre punt de vista sense necessitat de pujar a cap mirador. Pren nota de les vuit propostes del 48h Open House Barcelona 2023 per veure la ciutat des de les altures!

Arc de Triomf

L’Arc de Triomf és un dels edificis més visitats del 48h Open House a Barcelona. Aquesta construcció, que es va fer amb motiu de l’Exposició Universal del 1888, et permetrà tenir un altre punt de vista del passeig de Lluís Companys. Pensa que l’aforament és limitat i un cop s’assoleixi el número màxim de visitants es tancarà la cua. L’activitat implica pujar i baixar per una escala de cargol de 144 graons sense protecció en alguns trams. Per això, no poden pujar-hi menors d’edat i tampoc no es recomana l’activitat a persones amb claustrofòbia, vertigen o problemes de cor.

48 h Open House 2023 Barcelona
imatge: Antonio Navarro

Fundació Joan Miró

La Fundació Miró, obra de l’arquitecte Josep Lluís Sert, és un edifici racionalista que recull alguns dels trets principals de l’arquitectura mediterrània. A l’hora, aquesta construcció també demostra el control de Sert de les formes i les proporcions. Ara, tens una oportunitat única de descobrir la Fundació Miró amb una visita guiada durant el 48h Open House Barcelona 2023. La visita inclou l’accés a les terrasses del museu. Per tant, també podràs gaudir d’unes vistes úniques de la ciutat.

48h Open House Barcelona 2023
imatge: Fundació Miró

Torres Venecianes

T’imagines veure la ciutat a 44 metres d’alçària? Ara pots fer-ho realitat amb la visita a les Torres Venecianes durant el 48h Open House. És un dels edificis amb més afluència de visitants i es tanca un cop arriba a l’aforament màxim. Per tant, et recomanem que hi vagis amb temps si no et vols perdre l’oportunitat de visitar les Torres Venecianes.

48 h Open House Barcelona 2023
imatge: Juan Miguel Pla

Castell de Torre Baró

El Castell de Torre Baró és un símbol d’identitat de Nou Barris i un mirador excepcional per contemplar Barcelona i els barris més desconeguts de la ciutat des de les altures. Des del Castell de Torre Baró podràs tenir unes vistes privilegiades de Nou Barris, Horta, Sant Andreu, Sant Martí i, més enllà del Besòs. No cal inscripció prèvia.

48 h Open house 2023 Barcelona
imatge: Adrià Goula

Torre de les Aigües

Ubicada al punt més alt de la ciutat, la Torre de les Aigües ofereix visites guiades durant el 48h Open House Barcelona 2023. Els visitants podran descobrir una torre d’estil modernista, que abastia d’aigua la Colònia del Dr. Andreu. L’activitat necessita inscripció prèvia i no està recomanada per a persones amb vertigen o claustrofòbia.

48 h Open house Barcelona

Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Situat en ple centre, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya t’ofereix l’oportunitat de descobrir la ciutat i la Catedral de Barcelona des d’un altre punt de vista. Durant el 48h Open House a Barcelona també podràs contemplar els documents originals de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner que formen part de l’arxiu de la institució.

48 h Open house 2023 Barcelona
imatge: Antonio Navarro Wijkmark

Torre Urquinaona

La Torre Urquinaona, amb una alçària de 70 metres, es torna a colar a la llista d’edificis que obren portes pel 48h Open House. Amb aquesta visita no només tindràs la ciutat als teus peus, sinó que també podràs endinsar-te en un edifici d’estètica brutalista que manté l’ús original d’oficines per al qual va ser projectat.

nou mirador Barcelona
Foto: Unlimited Barcelona

Habitatge Illa Escorial

L‘habitatge Illa Escorial és l’última proposta per tenir unes vistes panoràmiques de Barcelona. A més, la visita a aquest edifici, premi FAD d’Arquitectura, et permetrà descobrir un habitatge reformat conservant al màxim la distribució original.

Illa Escorial 48 h Open House Barcelona 2023
imatge: Antonio Navarro Wijkmark