Joan Manuel Serrat feia cinc anys que no actuava al Grec, i aquest juliol ho farà amb cinc concerts en què repassarà els 50 anys a dalt dels escenaris amb la seva 'Antología desordenada'. Actuarà al recinte del Teatre Grec, on també ho faran Jordi Savall, Yann Tiersen, Ismael Serrano, Lambchop o Els Amics de les Arts. També tornaran els concerts als jardins del Grec, una iniciativa que es va estrenar amb èxit l'any passat i que aquest any torna també per potenciar els artistes catalans com Judit Niederman, Xarim Aresté o Joan Rovira. També es faran concerts en sales com la BARTS o al Jamboree, on es podrà veure Juan Perro, Agustí Fernández o l'espectacle 'Guerra', d'Albert Pla. En total el Grec persentarà 89 propostes. L'any passat es va parlar de reduir el nombre d'espectacles, però el director del Grec, Ramon Simó, finalment ha decidit no fer-ho. RAMON SIMÓ, director del Grec "Si comences a reduir també penses: només tindré espai finalment per presentar allò que sé que funcionarà, que serà un èxit, que serà un gran nom. Crec que el marge que tenim ara treballant entre 80 i 90 espectacles ens dóna la possibilitat de fer més coses, de presentar tot això, de donar oportunitats diverses i en condicions similars a la gent que realment treballa aquí." A banda de la música, al Grec també hi haurà espectacles de teatre, circ i dansa, com el de la companyia La Veronal que inaugurarà el festival amb Vorònia. El programa complet es presentarà al maig. Una pista per saber quines temàtiques dominaran podria ser el cartell del festival: una mà sosté una calavera, com fa Hamlet en l'obra de William Shakespeare.

La 39a edició del Grec Festival de Barcelona, que se celebra de l’1 al 31 de juliol de 2015, torna amb una programació de teatre, dansa, música i circ. També inclourà un extens programa d’activitats paral·leles adreçades tant a professionals com a públic general. El festival vol combinar les millors creacions escèniques mundials i ser alhora una plataforma per a les produccions locals.

50 anys del debut artístic de Serrat

En motiu dels 50 anys de la primera actuació de Joan Manuel Serrat, el Noi del Poble-sec torna a actuar al Grec per repassar mig segle se cançons. Paral·lelament, l’Arts Santa Mònica organitza del 19 de maig al 26 de juliol l’exposició “Serrat, 50 anys!”, un recull de dibuixos, fotografies, instruments musicals i documents que fan referència als moments més especials d’una carrera musical de mig segle. Es dóna el cas que Serrat va ser batejat en aquest mateix espai quan encara era un temple.  Paral·lelament a l’exposició, l’Arts Santa Mònica organitza un cicle de concerts d’artistes de les noves generacions que reten homenatge al cantautor  amb concerts individuals i amb una marató de cançons de Serrat.

El Grec de 2015 torna a programar la nit dels musicals, una vetllada que el 2014 es va dedicar a Albert Guinovart, enguany centrada en els musicals de Broadway. Diversos actors i cantants actuaran amb la Banda Municipal de Barcelona per versionar temes del ‘Fantasma de l’òpera’, ‘My fair lady’ o ‘West side story’.

El director del Grec, Ramon Simó ha dit que enguany el Grec “aposta pels formats grans” en produccions pròpies que no siguin concerts. La muntanya de Montjuïc tornarà a concentrar la majoria de les propostes artístiques d’aquest any. Per tercer any el Mini Grec continuarà sent el programa infantil i els seus espectacles es programaran al Teatre Tantarantana, a La Vilella, a la Fundació Joan Miró, a la nova sala Hiroshima i al Mercat de les Flors.

Seguint amb la línia engegada l’edició anterior la programació musical busca una oferta més variada de formats i estils. Amb els escenaris del Teatre Grec, el BARTS , el Jamboree, la sala Luz de Gas i el Mercat de les Flors. A partir del 15 d’abril es posen a la venda les entrades d’una part dels espectacles.