Palau-Loverdos ha reconegut que la venda de la seu anterior, a la via Laietana, va afectar l’entitat: “Quan una institució perd la seu a peu de carrer, rep un cop molt fort”, ha dit. Tot i patir una retallada del 60% al pressupost respecte a la partida del darrer govern tripartit, Palau-Loverdos ha dit que s’han pres mesures perquè això no suposi un daltabaix: “Moltes de les activitats que teníem externalitzades a partir del pressupost de l’entitat s’han internalitzat en els darrers anys.”

La nova seu, clau per rellançar-se

La novetat d’aquest 2015 és l’obertura de la seu del carrer del Peu de la Creu, al Raval, que abans ocupava Edicions 62. Segons el director del Memorial, està molt ben situada, “a quatre passes de la plaça de Catalunya, perquè tothom hi pugui accedir”. Palou-Loverdos ha dit que aquesta seu centralitzarà l’activitat del Memorial, que reservarà el Castell de Montjuïc per als grans actes. La seu del Memorial es podrà veure el dissabte 25 d’abril, amb una visita guiada a les dues exposicions que hi ha ubicades.

L’entitat honorarà en breu els catalans assassinats al camp de concentració de Ravensbrück i ampliarà el banc audiovisual de testimonis fins al miler.