La tradicional processó de la Bona Mort ha sortit minuts abans de les set de la tarda des de l’església de Santa Anna amb tres peces com a protagonistes: Jesús Natzarè, el Crist de la Bona Mort i la Mare de Déu de les Angústies. Es tracta de la processó general de Barcelona, una de les més antigues de la ciutat i que es recupera després de 40 anys. Els centenars de persones que han seguit la processó, emocionades, han dedicat contínuament “saetas” a les tres imatges. De fet, força espectadors són d’origen andalús, i han seguit la marxa perquè “els acosta a la seva terra”. En l’organització, hi han participat dotze persones sense sostre usuaris de la parròquia de Santa Anna.
Centenars de persones escolten la saeta que dediquen al Crist Captiu. Comença la processó de la Confraria de Nostra Senyora de les Angústies, que surt de la parròquia de Santa Anna @btvnoticies pic.twitter.com/fsc5kGLjRs
— marta gaston (@martagast) 30 de març de 2018
Aquest any, s’hi ha incorporat el grup de música barroca de la Basílica del Pi, que interpreta les marxes originals de les processons de Barcelona del segle XVI, XVII i XVIII. El seguici ha recorregut diversos carrers del barri Gòtic, passant per la Catedral.
La segona processó que s’ha celebrat a Barcelona, la de la Germandat de Jesús del Gran Poder i Maria Santíssima de l’Esperança Macarena, ha recorregut els carrers del Raval. Aquesta ha sortit a les 17 hores des de l’església de Sant Agustí acompanyada dels passos de Jesús del Gran Poder i de Maria Santíssima de l’Esperança Macarena. Han anat orquestrats per la Banda de Tambors del Centre Cultural de Mollet del Vallès i de la Banda Simfònica Ciutat de les Roses de Sant Feliu de Llobregat.
Es tracta d’una processó d’origen andalús, i per aquest motiu, també han estat molts els andalusos que no s’han volgut perdre els passos i han acompanyat el seguici amb emoció. Quan la processó ha arribat a la Rambla, just al lloc on es va produir l’atemptat terrorista l’agost passat, s’hi ha recitat una missa i hi han dipositat una ofrena com a homenatge. La processó de la Macarena ha acabat cap a les 23 hores a la plaça de Sant Agustí, amb l’entrada del Pas de la Verge.
A dos quarts de nou del vespre han començat a arribar els passos a la plaça Nova. Una hora més tard, milers de persones han sentenciat la trobada de les dues processons davant de la Catedral, culminant així el Divendres Sant. Les han rebut amb forts aplaudiments, càntics i molta emoció.
El Crist Captiu veu la llum després de 60 anys tancat a la parròquia de Sant Jaume
El Crist Captiu ha estat restaurat per la Confraria de Nostra Senyora de les Angústies. L’han tornat a pintar, li han fet roba i li han posat la corona amb l’objectiu de recuperar la imatge i tornar a fer-la protagonista de la Setmana Santa barcelonina. Aquest divendres al matí, l’han tret a l’exterior després de 60 anys tancat dins la parròquia de Sant Jaume, i han estat desenes els barcelonins que han vist amb bons ulls que aquest Via Crucis es faci a l’exterior. El recorregut ha anat des del carrer de Ferran fins a la parròquia de Santa Anna.