Els artistes es pregunten què és el temps i què representa per a cada dona. L’artista plàstic multimèdia Fabián Fernández presenta en aquesta mostra quatre retrats de dones amb què va conviure fa 23 anys. Explica que és una mena d’homenatge a elles que, tot i la vida dura que tenien, no es queixaven. Altres obres reflexionen al voltant de la consideració social de la dona al llarg de la història. Aquest és el cas de la pintora Mònica Caterberg, que volia mostrar els diferents estadis pels quals han passat les dones.

La creació i la dona, molt presents

Altres obres  posen el focus en l’origen i la creació. Maria Antònia Mateu és artista plàstica i ha presentat tres obres que tenen molt a veure amb ella. Són —explica— “una mena d’autoretrats, però no de cares sinó d’emocions que succeeixen en un espai i un temps”. L’artista plàstica Nathalie Gautier també relaciona la creació amb la dona: “No puc distingir temps i cicles. Per a mi els cicles són el que ens condiciona com a éssers humans i més encara com a dona”.

L’exposició “Dona i temps”, que es pot visitar fins al 6 d’abril al Centre Cívic Barceloneta, també convida a reflexionar al voltant del valor que es dona al temps quan són les dones qui el dediquen a qualsevol tasca.