Els dies 13, 14 i 15 de juny del 2024, se celebrarà la 31a edició del Sónar, que tornarà a convertir Barcelona en la capital mundial de la cultura electrònica, albergant multitud de propostes tant de grans estrelles com de figures emergents.

Aquest dijous els organitzadors han avançat 70 noms d’artistes del programa de l’any vinent, “enfocat en el ball, entre allò festiu i radical”. Entre ells, icones actuals de la música de ball i grans figures com Kaytranada, Jessie Ware, Ben Böhmer, Floating Points, Charlotte de Witte presentant ‘Overdrive’, Vince Staples i Folamour.

Els tickets per a Sónar 2024 ja estan a la venda a Sonar.es. A més, com cada any, Sónar facilitarà l’accés dels més joves gràcies al Bonus Cultural i a la Youth Card europea (Carné Joven a Espanya i Carnet Jove a Catalunya).

El ball, un dels protagonistes d’aquesta edició

El ball tindrà més presència que mai, no només a la pista, sinó també sobre els escenaris del festival. En aquesta edició permetrà descobrir propostes coreogràfiques i escenogràfiques, anant del drill, el noise i els balls hakke, al xou ‘Physis’ d’Asiandopeboys, un espectacle multidisciplinari de sis hores de durada “amb sorprenents efectes visuals, coreografia avantguardista i un elenc rotatiu d’artistes sobre l’escenari”.

El Sónar+D servirà per exposar la relació entre tecnologia i naturalesa

La relació entre la naturalesa i la tecnologia serà un dels principals focus de les conferències audiovisuals que tindran lloc a Sónar+D 2024. L’artista contemporani i arquitecte Tomás Saraceno, desgranarà les vinculacions entre art, ciències de la vida i ciències socials.

L’altre gran focus serà l’ús que fan de la intel·ligència artificial des d’una perspectiva lúdica, pràctica i palpable Nicole L’Huillier, artista transdisciplinari xilena i doctorada en arts i ciències de mitjans pel MIT, i Marta Verde, tecnòloga, artista visual i professora al Berklee College of Music de València. Totes dues presentaran classes magistrals per exposar els seus treballs.