(ACN/Redacció) Rozalén, Noa, Mikel Izal, Xoel López, Coque Malla, El Kanka i Gossos són alguns dels noms que actuaran al Guitar BCN 2024, que s’han anunciat aquest dimecres. La cantant Sole Giménez inaugurarà aquesta edició del certamen el 26 de gener al Palau de la Música Catalana amb el concert ¡Celebración!, mentre que els nord-americans Toto, el grup de rock liderat per Steve Lukather i Joseph Williams, seran els encarregats de clausurar-lo el 26 de juliol. El certamen, que recentment ha estat guardonat amb el Premi Fest al millor festival de cicle d’Espanya, ha presentat una programació amb més de 30 concerts.

Un dels noms propis amb més ressò és sense dubte Rozalén, que debutarà finalment al Gran Teatre del Liceu per estrenar el seu últim treball discogràfic en una edició que acollirà les presentacions a Barcelona dels nous àlbums d’artistes com Mikel Izal, El Kanka, Coque Malla i Xoel López. També tornen grups com Los Tigres del Norte, que no actuaven a la ciutat des de l’any 2008, i la cantant israeliana Noa, que ja va participar en l’edició de l’any 2020.

El festival també retrà homenatge als mestres del so progressiu dels 70 en forma d’espectaculars tributs a Pink Floyd (The Australian Pink Floyd Show), ‘Tubular bells’ i la música de Mike Oldfield (Opus One) i Genesis (The Musical Box).

El Palau de la Música Catalana serà un dels espais protagonistes del festival. A més d’inaugurar el certamen també serà testimoni del retorn de Milladoiro amb el seu folk d’arrels celtes, mentre que Rodrigo Cuevas debutarà en un dels altres espais on s’enclavarà el festival, el Gran Teatre del Liceu, amb el seu nou espectacle, ‘La romería’.

Tot i això, el Guitar BCN no deixa de banda les sales més underground com l’Apolo. Les Marlena, després d’anunciar la seva presència al Benidorm Fest, estrenaran repertori a la històrica sala del Paral·lel, un espai on també actuaran Vicco i Antoñito Molina.

El retorn de Gossos, una de les actuacions més esperades

El retorn del grup Gossos, que ja es va anunciar al setembre després d’estar cinc anys lluny dels escenaris, també serà una de les actuacions més esperades en el seu retorn als escenaris. El grup de Manresa oferirà només 10 concerts en la seva gira A Reviure, vuit a Catalunya i dos més a Mallorca i Andorra, i un d’aquests serà el que es podrà veure al Guitar BCN 2024.