Barcelona té, des del 2018, una nova colla castellera: els Esquerdats de l’Esquerra de l’Eixample. Amb la pandèmia pel mig encara no s’havien estrenat, però ja hi han posat remei. Aquest dissabte han acollit la Diada Esquerdada als Jardins de Montserrat, situats entre el carrer de Rocafort i el carrer de Còrsega, la primera diada després del bateig.

L’actuació casellera dels Esquerdats

Un centenar d’integrants han fet possible els diferents castells que han aixecat. Com a novetat, han pogut completar amb èxit el seu primer cinc de sis en una diada, un castell per al qual han hagut d’assajar de valent durant les darreres setmanes. “La colla ha respost molt bé. Els assajos eren estressants de tanta gent que hi havia, com 80 o 90. Encara que sigui estressant, estem molt contents”, ha declarat Javier de la Serna, cap de colla dels Esquerdats.

També han completat un tres de sis, un quatre de sis amb agulla i dos parells de pilars de quatre simultanis. Per tot plegat, han tingut la companyia dels Vailets de Gelida i els Castellers del Foix de Cubelles, els convidats de la jornada. La diada, però, no s’ha acabat amb els castells. Fins a la matinada han allargat la festa amb diferents concerts als Jardins de Montserrat.

Uns inicis complicats

La colla castellera dels Esquerdats va posar la primera llavor durant la primavera del 2018, quan un petit grup de veïns de l’Esquerra de l’Eixample van fundar-la. De mica en mica, han aconseguit anar eixamplant el grup fins que han superat els 100 integrants.

Van començar sent poquets, quatre gats, que van fer pinya a poc a poc. Al final acabem sumant la quantitat de gent que som avui. Però, evidentment, els inicis sempre són complicats”
Clàuda Baus, presidenta de la colla dels Esquerdats

Ara ja assentats, la vuitena colla barcelonina espera amb il·lusió el que el futur els regali. El proper mes de novembre participaran en dues diades més i ja estan preparant el calendari del 2023.