cartell sónar 2023

El Sónar 2023 està a punt de celebrar la 30a edició aquest juny. Se celebrarà els dies 15, 16 i 17 i s’han programat més de 100 xous en directe a la Fira de Barcelona, al recinte de Montjuïc (Sónar de Dia) i al de Gran Via (Sónar de Nit). En total són 250 propostes entre concerts, DJ, sets, classes magistrals, xerrades i fòrums de debat. Ja fa mesos que s’han anat revelant els artistes que tocaran en el festival i ja se n’ha publicat la programació sencera.

Richie Hawtin i Eric Prydz

Aquest edició inclourà noms populars que ja han trepitjat el Sónar, com Richie Hawtin, que converteix els escenaris on punxa la música en autèntiques pistes de ball. Altres artistes que participaran en el Sónar són Aphex Twin, Eric Prydz, Bicep, Fever Ray, Peggy Gou, Solomun, Oneohtrix Point Never, Amelie Lens, Honey Dijon, Shygirl, Max Cooper, Kode9, Logic1000, Erika de Casier, Ryoji Ikeda o Lucrecia Dalt.

Celebració de la cultura del club i els discjòqueis

El festival posarà el focus sobre tots els gèneres de l’electrònica, tant pel que fa a les sonoritats més festives centrades en la pista de ball com pel que fa a l’exploració dels nous sons d’avantguarda. En aquests 30 anys, el festival ha ofert un espai per al descobriment i la inspiració, que serveix de plataforma per a diverses generacions d’artistes locals i internacionals. El festival vol celebrar la cultura de club i la figura del DJ.

El Sónar Dia s’acondicionarà per evitar la calor

El Sónar de Dia, que se celebra a l’aire lliure, es condicionarà perquè els assistents no passin tanta calor. L’espai més emblemàtic de la cita de dia, el Sónar Village, es remodelarà totalment: guanyarà espai i més confort. “Hem condicionat l’espai perquè l’experiència sigui més agradable i estarà pràcticament tot cobert”, afirma Ricard Robles. El Village tindrà el productor i DJ sud-africà de música house Black Coffee i també The Blessed Madonna, representant de la música house i disco en àmbit internacional. A banda, hi ha canvi d’horari: el Sónar de Dia obrirà a les 15 h i tancarà portes a les 0 h per esquivar les hores de màxima calor. Abans obria a les 13 h.

Hi haurà més novetats, com les àrees de restauració, que canviaran d’ubicació i es trobaran al Pavelló 2, per alliberar espai del Village.

La IA arriba al Sónar+D

L’11a edició de la trobada internacional de cultura digital i tecnologies creatives Sónar+D abordarà l’arribada de la intel·ligència artificial (IA) en la producció musical. Es podrà veure, escoltar, tocar i debatre com s’aplica la IA en la producció musical i audiovisual i quines són les possibles amenaces de fer ús d’aquesta tecnologia. S’han programat més de 130 propostes. La novetat serà el primer festival de cinema creat per IA, organitzat per la UPF i el Sónar+D.