festival Sacseig

Neix un nou festival d’arts escèniques, el Sacseig, un nom adient per a un certamen que aspira a sacsejar el públic, a partir de donar visibilitat i veu a persones en situació de vulnerabilitat i qüestionar els models de societat.

Rere Sacseig hi ha dues entitats que volen trencar barreres en favor de la inclusió social i tractar temes sovint invisibilitzats. L’Obra Social Sant Joan de Déu, que treballa amb persones vulnerables, dependents, amb diversitat funcional o amb problemes de salut mental, i uTOpia, que porta a la pràctica el teatre de l’oprimit com a cohesió i inclusió social.

Imatge de l’espectacle ‘Germinare/Felicità/Siyahamba’

Totes dues entitats han dissenyat una programació de quatre dies, entre dijous, 11 de maig, i diumenge, 14 de maig, que inclou temes com la salut mental amb ‘La revolta escènica del liti’, el món dels refugiats amb ‘Germinare/Felicità/Siyahamba’ o els prejudicis envers una dona negra nascuda en un entorn blanc amb ‘No es país para negras’.

Quatre escenaris

Totes les obres les protagonitzen persones que saben de primera mà de què parlen. I cadascuna es representarà en un escenari diferent: la Sala Ricson-Hangar, el Teatre de Can Felipa o el Teatre Cal Ninyo (aquest darrer, a Sant Boi de Llobregat). Diumenge, 14 de maig, el festival Sacseig tanca l’experiència amb una jornada comunitària a la Model, en què es debatrà i es reflexionarà sobre la vulnerabilitat i l’exclusió social a través de teatre, exposicions, concerts, audiovisuals, intervencions artístiques i col·loquis.