La carpa del Circ Històric Raluy, al Moll de la Fusta, ha tornat a ser escenari de la gala dels Premis Zirkòlika de Circ, que enguany ha arribat a la desena edició. S’han atorgat guardons en 10 categories, en una nit dedicada al recentment traspassat Carlos Raluy i amb actuacions de companyies guanyadores en anys anteriors.

S’han vist números com el de Fakir Testa, que ha provocat alguns crits d’angoixa entre el públic (quan s’ha penjat una bombona de butà de les parpelles, per exemple). Molt aplaudida la intervenció de Pablo Potocnjak fent malabars amb baldufes i el vertiginós número d’acrobàcies i breakdance d’Akness & Buba vs. Sheka & Masta.

Els Premis Zirkòlika

Tortell Poltrona ha conduït l’entrega dels premis, que atorga la revista ‘Zirkòlika’. La parella de còmics Slow Olou (Toti Toronell i Pere Hosta) s’ha endut dos premis, l’especial del jurat i el de votació popular, per l’espectacle ‘Escargots’. En canvi, el premi al millor espectacle de pallassos se l’ha endut una pallassa: Pepa Plana.

Els acròbates Maiol Pruna i Francesco Germini han merescut el premi al millor número, mentre que la nova escissió del Raluy, el circ-teatre de Rosa Raluy, s’ha endut el premi al millor espectacle de carpa amb el seu primer muntatge, ‘Vekante’. Les companyies Kolektiv Lapso Cirk i Ino Kolectiv han guanyat en les categories d’espectacle de sala i de carrer, respectivament, i Nom Provisional, dels acròbates Joan Pallàs i Eva Camps, ha merescut el premi a l’artista emergent. També s’ha reconegut la trajectòria de Circ Perillós, en actiu entre el 1981 i el 1996.