Catalunya Ràdio ha estat mereixedora del V Premi Martí Gasull i Roig. A través d’una votació popular, en la qual han participat 7.207 persones, l’emissora s’ha imposat a les altres dues finalistes, els Cinemes Texas de Barcelona i l’Escola la Masia de València. L’estudiós Josep Ruaix i Vinyet, autor de més de seixanta publicacions, ha rebut el Premi Especial del Jurat.

La cinquena edició d’ entrega uns guardons que duen el nom d’un dels impulsors de Plataforma per la Llengua s’ha celebrat al Teatre Poliorama. Distingeixen entitats o persones que han excel·lit en la defensa i promoció del català. La votació popular ha fet guanyadora del V Premi Martí i Gasull l’emissora Catalunya Ràdio. El director ha agraït el suport dels oients, sobretot aquests darrers mesos, especialment convulsos i que han suposat una gran pressió per als qui treballen a l’emissora.

El jurat ha valorat la llarga trajectòria del sacerdot Josep Ruaix i Vinyet en el camp gramatical i l’estudi lingüístic. Tot i ser un autodidacta, el 1959 va començar a elaborar uns materials didàctics que serien clau per a moltes generacions durant el franquisme: el manual ‘El català en fitxes’, les populars fitxes Ruaix. També va elaborar ‘Català fàcil’ el 1983. Ha estat membre de la Junta Permanent del Català i ha estat vinculat a l’Institut d’Estudis Catalans, per al qual va revisar la ‘Gramàtica de la llengua catalana’ del 2016. El Premi Especial del Jurat està dotat amb 3.000 euros.