Premis Butaca

(ACN/Redacció) ‘L’alegria que passa’, el musical de Dagoll Dagom, i ‘Tots eren fills meus’, una producció del Teatre Lliure, han triomfat als Premis Butaca amb cinc guardons cadascun. La gala s’ha celebrat al pavelló d’esports de Premià de Mar i arriba a la 29 edició.

L’espectacle de Dagoll Dagom s’ha endut les distincions a millor musical, millor actriu de musical per a Àngels Gonyalons, millor actor de musical per a Eloi Gómez —també premiat per ‘Golfus de Roma’—, millor espai sonor per a Jordi Ballvé i millor composició musical per a Andreu Gallén. Anna Rosa Cisquella, directora de Dagoll Dagom, ha destacat que s’ha recuperat l’esperit creatiu i reconeix el pes d’un premi com aquest: “Fa molta il·lusió, perquè penses que no marxes d’una manera fatal, la gent encara reconeix el teu mèrit”.

“Ha tornat el Lliure”

Pel que fa a ‘Tots eren fills meus’ ha obtingut el guardó al millor muntatge teatral, a la millor actriu per a Emma Vilarasau, al millor actor per a Jordi Bosch, al millor actor de repartiment per a Quim Àvila i a la millor escenografia per a Alejandro Andújar. Clara Segura ha recollit l’estatueta a millor direcció. El director de ‘Tots eren fills meus’, David Selvas, ha ressaltat el pes que ha tingut l’opinió del públic. “La gent ens veia en sortir i ens deia: ‘Ha tornat el Lliure'”, ha destacat en el seu discurs quan ha recollit el guardó.

‘Dirrrty Boys’, millor espectacle de petit format

Els responsables de la producció ‘Dirrrty Boys’ no han parat de pujar a l’escenari a recollir premis, malgrat que totes dues partien amb menys nominacions. De fet, l’obra del Teatre Akadèmia, de Gerard Guix i dirigida per Àgata Casanovas, s’ha endut el guardó al millor espectacle de petit format, al millor actor revelació per a Martí Cordero, al millor disseny de llums per a Paula Costas i al millor text.

‘Golfus de Roma’ ha aconseguit tres distincions i l’espectacle ‘Odissea’ s’ha fet amb el premi al millor espectacle de dansa, a la millor coreografia i premi a la millor interpretació femenina de dansa per a Ariadna Jordan.

‘Momo’, ‘Amèrica’ i ‘Cowards’, també premiades

També han estat premiades les obres ‘Momo’, de la Companyia Anna Roca, Butaca al millor espectacle familiar; ‘Amèrica’, de Sergi Pompermayer amb direcció de Júlio Manrique, Butaca a la millor actriu de repartiment per a Mireia Aixalà, i ‘Cowards’, espectacle de dansa escrit, dirigit i interpretat per Àngel Duran al costat de Yeinner Chicas, que ha estat distingit amb el Butaca a la millor interpretació masculina de dansa per a Duran.

Pallassos sense Fronteres ha obtingut el premi Butaca Honorífica Anna Lizaran.