La 47a edició del Grec s’ha inaugurat amb pluja, cosa que ha obligat a suspendre, després de mitja hora de funció, l’espectacle ‘The pulse’, una barreja d’acrobàcia i cant coral, al Teatre Grec. El públic s’ha anat aixecant de les cadires, desplegant el paraigua i posant-se impermeables i, malgrat que en un inici semblava que l’espectacle es podria recuperar, s’ha acabat suspenent per la seguretat dels artistes.

La companyia australiana d’acròbates Gravity & Other Myths i el Cor de Noies de l’Orfeó Català, però, mantenen les funcions d’aquest divendres, 30 de juny, i dissabte, 1 de juliol. ‘The pulse’ és un muntatge de circ i cant coral sobre el poder de la col·lectivitat. Hi participen un total de 24 acròbates de circ contemporani, dirigits per Darcy Grant, i 36 veus del cor, dirigides per Buia Reixach i Feixes.

Foto: Eli Don (ACN)

Connectar-se i ajudar-se mútuament

L’obra presenta una muntanya de cossos que s’enfonsa en un oceà de veus. Les figures humanes es mouen amb precisió a través d’una xarxa de cordes i elàstics en canvi constant. La il·luminació es barreja amb el moviment humà i sonor. ‘The pulse’ és un espectacle que parla sobre la capacitat de la humanitat per connectar-se i ajudar-se mútuament. Després de passar per Barcelona, la proposta iniciarà una gira internacional que passarà pel Canadà, Irlanda i Àustria.

‘The pulse’

Doble inauguració del Grec 2023

Aquest espectacle és un bon exemple del que vol ser el Grec d’enguany, una barreja de disciplines, amb propostes populars i per a tots els públics. A més d’aquesta inauguració, n’hi haurà una altra que donarà el tret de sortida al Grec Ciutat. Serà diumenge, 2 de juliol, al passeig de Gràcia amb un funàmbul que creuarà per l’aire aquesta emblemàtica via: recorrerà 350 metres per sobre d’una corda d’acer.