L’arbre de Nadal que s’ha instal·lat a la plaça de Sant Jaume incorpora com a novetat aquest any un codi QR perquè els visitants l’escanegin i visquin una experiència de realitat augmentada a través d’Instagram. A l’usuari li apareixeran unes esferes blanques en cas que sigui de dia i, si és de nit, la pantalla del mòbil s’omplirà de boles de fins a quatre colors diferents. Així, els qui ho vulguin podran tenir una postal inèdita de la plaça de Sant Jaume amb el mòbil, i capturar la imatge per felicitar el Nadal.

Al darrere de la proposta Metaxmas hi ha l’empresa valenciana Borealis. Héctor Serrano, un dels creadors del projecte, explica a betevé que és el primer cop que fan aquesta instal·lació que combina la tradició amb la realitat virtual i que n’estan orgullosos del resultat. “Volíem reinterpretar el tradicional arbre de Nadal”, afirma.

L’avet que hi ha a Sant Jaume s’encendrà el dijous 24 de novembre coincidint amb l’encesa dels llums de Nadal. De nit, les esferes de l’arbre s’il·luminaran i aniran canviant de color.