Des de fa cinc anys, la Casa dels Entremesos prepara, juntament amb l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella, un pessebre molt particular. D’una banda, els protagonistes són figuretes de paper maixé en miniatura dels gegants de diversos barris de la ciutat, figures del bestiari i altres representants de la cultura popular barcelonina. D’altra banda, no hi falten picades d’ullet i petites escenes humorístiques.

Enguany, s’hi estrenen quatre figures: el Nan Cu-cut; la gegantona Isabel, del barri de Sant Pere; la gegantona Quimeta dels Àngels, del Raval, i el gegant Pep Barceló, de la Barceloneta.

Això sí, a més d’esquifides, en aquest pessebre es poden veure les figures de la cultura popular d’una manera diferent. Per exemple, el Nan Cu-cut és el nou caganer de la Casa dels Entremesos. La gegantona Quimeta dels Àngels es fa una “selfie” mentre la Tarasca, un dels monstres del bestiari, es cruspeix una ovella.

Els Cavallets Cotoners encapçalen el seguici dels Reis d’Orient, representats pel gegant Jaume, el gegant de Santa Maria del Mar i el gegant Mustafà. Els falconers són els encarregats d’aguantar l’estel que els ha de guiar fins a Betlem.