Es tracta d’un espai dedicat a exposar i vendre els productes dels artesans de Gràcia, per visibilitzar la seva feina. La iniciativa va començar ara fa un any per fer front a la crisi. I tot i que continuen passant per moments difícils, fan un balanç positiu d’aquest temps. MARIA DOLORS JUST, presidenta de l’Associació d’Artesans de Gràcia “L’inici ha estat molt dur, perquè el moment que estem passant és dur, però el fet que la gent vagi coneixent més el producte que està fet a casa nostra, proper, això jo penso que ha estat positiu.” VICTÒRIA IBARS, artesana de l’Associació d’Artesans de Gràcia “Hem guanyat perquè així la gent ens coneix, ve gent expressament que ens coneix i diu ‘ai jo prefereixo comprar una cosa feta artesanament, amb les mans que no pas comprar una cosa més de sèrie’.” Per celebrar el primer aniversari del Taller dels Oficis, i també per obrir-se a més artesans, han organitzat el Mercat de Nadal i Artesania. D’aquesta manera aconsegueixen més suports de professionals que no formen part de l’associació. És el cas de la Montserrat, que es dedica a la joieria. MONTSERRAT SOL, artesana “A veces es un poco complicado por cantidad de producción, tener un espacio solamente para si mismo, con una producción pequeña.” MARIA DOLORS JUST, presidenta de l’Associació d’Artesans de Gràcia “Quan més siguem, millor podrem passar aquest moment complicat.” El Mercat d’art d’Art i artesania Artesania serà estarà obert fins el al 5 de gener. De moment ja són una vintena d’artesans els qui hi participen, però les inscripcions encara estan obertes.

El Taller dels Oficis va néixer fa un any per ser un punt de referència de l’artesania gracienca. L’Associació d’Artesans de Gràcia va veure amb bons ulls obrir un espai que fos un aparador de la feina que es fa als tallers del barri.

S’hi poden veure i comprar els productes que fan aquests professionals, fets a mà, de dissenys únics i artesanals. També fan tallers per mostrar la seva feina i per cridar l’atenció a futurs artesans i tot plegat ajuda que oficis com el de l’enquadernació o la ceràmica no es perdin. I per donar un valor afegit a tots els productes que venen, donen a conèixer als clients el procés d’elaboració.

L’Associació d’Artesans de Gràcia fa un balanç positiu del primer any de vida del Taller dels Oficis. Creat com un paraigua per als artesans de Gràcia, davant moments de dificultat econòmica per la crisi, ara es vol obrir a professionals d’arreu. Un exemple d’això és el mercat de Nadal d’art i artesania que han organitzat amb professionals de fora de l’associació, o la cessió i lloguer d’espais que han posat en marxa.