(ACN) El Palau de la Música ha acollit aquest dimecres l’estrena absoluta del concert ‘Jo confesso al Palau’, inspirat en la popular novel·la de Jaume Cabré, amb l’Orquestra del Reial Cercle Artístic i el guitarrista Jacob Cardover. Es tracta d’un concert per a guitarra i orquestra de l’australià Marian Budos a partir de la fascinació que li va generar la lectura de la novel·la de Cabré, en la traducció a l’anglès ‘Confessions’ (Arcadia Publishing). El president de l’Orquestra del Reial Cercle Artístic, César Mateos, ha assenyalat que al concert “els personatges de la novel·la es converteixen en instruments”.

De la seva banda, Jaume Cabré ha recordat quan el van visitar Marian Budos i el guitarrista Jacob Cardover. “Van venir expressament des d’Austràlia per demanar-me permís per fer una obra que tingués una connexió directa amb la novel·la ‘Jo confesso'”. “Jo els vaig dir que no en tenia cap inconvenient”. Degut a la pandèmia Budos no ha pogut assistir al concert.

Adaptació musical del llibre de Jaume Cabré

Budos es va confessar “arravassat” pel llibre, per la seva “magnitud, profunditat i les moltes emocions que Cabré transmet al lector”. Després d’una trobada a Barcelona entre Marian Budos, Jaume Cabré i Jacob Cordover, en què el primer va demanar a l’escriptor si podria adaptar musicalment l’obra, l’escriptor va acceptar “honorat” que el músic s’atrevís amb aquesta aventura.

El president de l’Orquestra del Reial Cercle Artístic, César Mateos, creu que el concert és una interpretació del llibre i ho ha comparat amb un àudio llibre ja que et transmet a passatges de ‘Jo confesso’.

L’estrena mundial al Palau de la Música d”Adrià’s Confession. A Book Concerto’ l’ha organitzada l’Orquestra del Reial Cercle Artístic amb el suport de l’Australian Music Center, l’Australian Council for the Arts i l’Ambaixada d’Austràlia.

Mozart per conscienciar sobre el medi ambient

A la primera part del concert s’ha interpretat l’Adagio i Fuga en Re menor i el ‘Rèquiem’ de Mozart per conscienciar sobre la destrucció mediambiental de la Terra.