La parada de Sant Martí de Provençals de les línies T5 i T6 de Trambesòs llueix un nou mural de l’artista Elisa Capdevila. L’obra és un homenatge a la ciutadania en què l’artista barcelonina ha representat diverses persones usuàries del tramvia.

En una de les parets de l’estació, els personatges, de fins a tres metres d’alçada, formen un collage d’escenes amb parelles, persones descansant, llegint, passejant el gos, infants rient, persones amb mobilitat reduïda o amb una bicicleta. I a l’altra banda, l’obra juga amb les finestres com si fossin vitrines en què s’exposen objectes que es poden relacionar o no amb els personatges de davant com si fos un joc.

Cinquena intervenció del projecte Art al TRAM

Aquest mural és el resultat de la cinquena edició d’Art al TRAM, un projecte d’intervencions artístiques comissariades per la productora d’art urbà Rebobinart amb l’objectiu d’utilitzar l’art per revitalitzar espais de pas a les instal·lacions del tramvia i convertir-les en llocs més amigables, així com generar experiències úniques per al passatge.

La iniciativa va arrencar l’any 2020 amb l’execució de l’obra d’Iker Muro (Mur0ne) a la parada de Cornellà Centre, i va continuar l’any 2021 amb la intervenció́ mural d’Amaia Arrazola a la parada Besòs, on personatges inclusius, diversos, actuals i metafòrics comparteixen espai amb ocells autòctons gegants de la zona del Besòs.