Mural d'Amaia Arrazola, artista seleccionada per renovar la parada de Besòs del tramvia
Mural d'Amaia Arrazola

La parada del Besòs del tramvia es renovarà amb un mural de l’artista Amaia Arrazola. L’acció s’emmarca en la segona edició d’Art al TRAM, un projecte per portar l’art urbà a les parades soterrades del tramvia. El mural tindrà més de 900 m² i ocuparà dues parets de l’interior de la parada del Besòs de les línies T5 i T6 del Trambesòs.

Segons informa el grup TRAM, la intervenció d’Amaia Arrazola “serà un homenatge a la ciutat metropolitana, moderna, globalitzada, connectada i inclusiva, que no dona l’esquena al medi ambient”. A més, remarquen que “també representarà la diversitat de les persones usuàries que fan ús del transport públic i connectarà l’exterior amb l’interior de l’estació”.

D’una banda, al mural hi haurà “personatges diversos amb actituds igualitàries, sostenibles i inclusives”. De l’altra, l’artista ha optat per “difondre diferents espècies locals d’ocells que es poden trobar al voltant de la mateixa parada”. La previsió és que el mural estigui finalitzat el 15 de juny.

Art al TRAM

El projecte d’Art al TRAM es va iniciar l’any 2020 amb l’execució d’una obra de l’artista Iker Muro a l’estació de Cornellà Centre. Es tracta d’un mural de més de 1.600 m² en què es representen la multiculturalitat i la diversitat de les persones usuàries del tramvia a través d’un joc de perfils de cares que s’entrecreuen i que generen sensació de moviment.

Mural d’Iker Muro a l’estació de Cornellà Centre del tramvia

Art al TRAM està gestionat per l’entitat cultural Rebobinart. Aquest grup assenyala que es vol fomentar “una visió de l’art urbà professional posant-lo al servei de la societat a través de la creació de projectes que transmeten missatges de caràcter social”.