El Festival de Cinema Independent de Barcelona, L’Alternativa, ha premiat ‘Notre corps’, de Claire Simon, com a millor llargmetratge del certamen d’aquest 2023 i ‘El polvo ya no nubla nuestros ojos’, de Colectivo Silencio, s’ha proclamat vencedor en la categoria de millor curtmetratge internacional.

El palmarès de la 30a edició del festival es va conèixer aquest dissabte a la nit i inclou el Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional per a ‘The mountains (Bjergene)’, de Christian Einshøj, i el Premi DOCMA de Llargmetratge de l’Alternativa Oficials per a ‘Un volcán habitado’, de David Pantaleón i José Víctor Fuentes. El festival ha programat aquest any 150 pel·lícules.

Un documental sobre el que representa viure en un cos de dona

El jurat de la secció oficial de llargmetratges internacionals de la 30a edició de L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, estava format per Jo Serfaty, María Zafra i Eloi Bigas, i va acordar per unanimitat concedir el premi al llargmetratge internacional al film francès ‘Notre corps’. La veterana documentalista s’endinsa en el servei de ginecologia d’un hospital públic parisenc i es planteja què representa viure en un cos de dona.

Així mateix, el jurat ha decidit concedir una menció especial al film ‘Tótem’, d’Unidad de Montaje Dialéctico i que, arran de les desaparicions de persones a Mèxic, explora les particularitats i les arrels més profundes d’aquesta mena de violència i imagina noves formes de resistència i comunitat en els moviments que hi han sorgit en contra.

‘El polvo ya no nubla nuestros ojos’, premi al curtmetratge internacional

El jurat de la secció oficial de curtmetratges internacionals de la 30a edició de L’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Ramon Balcells, Florencia Alberti i Manel Carrasco, ha concedit el premi al curtmetratge internacional a ‘El polvo ya no nubla nuestros ojos’, dels peruans Colectivo Silencio. El jurat ha decidit concedir una menció especial a ‘Aqueronte’, de Manuel Muñoz Rivas.

Un altre dels films premiats, en aquest cas en la categoria Don Quixot, ha estat ‘The mountains (Bjergene)’, del danès Christian Einshøj. Més de dues dècades després de la tràgica mort del seu germà i amb la família totalment devastada, el cineasta recopila 30 anys de vídeos casolans, intenta afrontar les ferides ocultes que la tragèdia va deixar al seu pas i comprendre què va passar i com va afectar cadascú. Aquest diumenge a la tarda es projectaran els films premiats al Cinema Maldà.