La tradició més singular de Corpus, l’ou com balla, s’adapta a la sequera i a l’emergència climàtica, ja que no totes les fonts de la ciutat funcionen, seguint les restriccions per estalviar aigua. Així, en alguns punts l’ou no ballarà damunt d’un raig d’aigua, sinó que romandrà estàtic, integrat en la decoració floral de cada lloc.
En altres casos, l’ou es mourà impulsat per aire. Només brollaran les fonts que funcionen amb un circuit tancat, sempre que l’aigua es pugui fer servir per regar, segons ha informat l’Institut de Cultura de Barcelona.
L’ou com balla es podrà veure a 21 espais
Enguany, l’ou com balla es podrà veure a 21 espais de la ciutat, la mateixa xifra que l’any passat. Tot i això, no són els mateixos. N’hi ha tres de nous: a la rambla de Guipúscoa, entre els carrers d’Agricultura i del Treball, a l’Espai Albert Musons i a la Torre de la Sagrera. En canvi, no es podrà veure al Centre Cívic del Sortidor, els Jardins de Rubió i Lluch ni a la Reial Acadèmia de Bones Lletres.
Aquesta és una de les tradicions més arrelades en la celebració de Corpus, amb set segles d’història i declarada festa patrimonial d’interès nacional. El Corpus comença aquest dijous, 1 de juny, i té el punt culminant la setmana vinent, el dia 8.
Les catifes florals ompliran la ciutat de colors
Més enllà de l’ou com balla, la ciutat s’engalanarà amb catifes de flors que poden representar motius molt diversos. En total, se n’estendran per 23 punts de la ciutat, amb vuit espais nous respecte a l’any passat:
- plaça del Pi
- Jardins de Rubió i Lluch
- Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
- Espai 30
- rambla de Guipúscoa
- plaça de Sant Bernat Calbó
- Parròquia de Sant Francesc de Paula
- carrer de Gràcia
En el marc de la mateixa festa, també s’hi han programat processons, xerrades, exposicions i una ruta guiada, entre d’altres.