El Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors l’atorga un jurat coordinat des de l’ESMUC. Enguany s’hi havien presentat un total de 82 composicions provinents de més de vint països. L’obra distingida és ‘Threads’, del txec Otto Wanke. S’ha pogut escoltar en un concert a la sala Oriol Martorell on la BCN216 ha interpretat també peces escrites per alumnes de l’ESMUC per al final de grau de composició.

La present edició del Premi Joan Guinjoan ha estat molt concorreguda i arribar a un veredicte no ha estat fàcil per al jurat, integrat per compositors de l’ESMUC i externs: Berislav Spirus, Bernat Vivancos, José Rio-Pareja, Fèlix Pastor i Eduard Resina (director del Departament de Teoria, Composició i Direcció, que impulsa el guardó).

Otto Wanke, guanyador de la present edició, s’ha inspirat parcialment en l’obra del pintor futurista italià Gerardo Dottori per compondre ‘Threads’. L’artista pintava des de diverses perspectives en una mateixa obra  i ell ha agafat la idea per aplicar-la al seu discurs musical.