Primers acords del tema més versionat de 'Porgy and Bess'. 'Summertime' és l'ària més popular d'una obra que torna al Gran Teatre 32 anys després a càrrec de la Companyia d'Òpera de Ciutat del Cap i l'Orquestra del Liceu. En aquesta versió s'ha canviat d'escenari. D'un barri marginal de Carolina, als Estats Units, s'ha passat a Soweto, un suburbi sud-africà que als anys setanta estava marcat per l'apartheid i la violència. El canvi d'ambientació no és gratuït. Alguns membres de la companyia van créixer en guetos similars als que retrata l'òpera. El que no canvia és la història. L'esguerrat bo i generós, Porgy, s'enamora de la mal encaminada Bess, amb un proxeneta i un traficant que li van al darrere, enmig d'un assassinat. Fa molt de temps que visc a Barcelona i m'encanta l'òpera. Sóc súper fan de Summertime" "De jove vaig veure la pel·lícula i recordava certes cançons. Vaig pensar que en viu seria preciós." Ens agrada el jazz, ens agrada l'òpera, feia molt de temps que no la feien aquí... La música la coneixem, però no l'hem vist mai. La direcció del Liceu espera que aquesta òpera, plena de color, animi un públic menys habitual. És per això que ha preparat una nova campanya, anomenada 'Seient secret' amb algunes entrades limitades a 20 €.
La versionada ‘Summertime’ és l’ària més popular d’aquesta obra que torna al Gran Teatre a càrrec de la Companyia d’Òpera de Ciutat del Cap i l’Orquestra del Liceu. En aquesta versió s’ha canviat d’escenari. D’un barri marginal de Carolina, als Estats Units, s’ha passat a Soweto, un suburbi sud-africà que als anys 70 estava marcat per l’apartheid i la violència. El canvi d’ambientació no és gratuït, ja que alguns membres de la companyia van créixer en guetos similars als que retrata l’òpera.
El que no canvia és la història: l’esguerrat, bo i generós Porgy s’enamora de la mal encaminada Bess, que té un proxeneta i un traficant que li van al darrere, enmig d’un assassinat.
‘Porgy and Bess’ es podrà veure al Gran Teatre del Liceu fins al 19 de juliol. La direcció del Liceu espera que aquesta òpera, plena de color, atregui un públic poc habitual. És per això que ha preparat una nova campanya, anomenada “Seient secret” amb algunes entrades limitades a 20 €. La particularitat d’aquesta promoció és que fins 48 hores abans de la funció no es coneix la ubicació dels seients. La visibilitat, això sí, està garantida.
Per donar a conèixer l’obra que fins al 19 de juliol es podrà veure al Gran Teatre del Liceu, una part de la companyia va sortir dimecres passat a la Rambla acompanyada d’un grup de músics. L’espectacle al carrer d’aquesta “marxing band” ja va atreure efectivament púbic d’allò més divers: