Volem incentivar la lectura d’escriptores”. La frase és de la brasilera Vanessa Almeida, responsable, al costat de la seva sòcia Anita Cortizas, de la recent inaugurada llibreria Amora Llibres, al carrer de Ramón y Cajal, 142, a tocar de la plaça d’en Joanic. Es tracta d’una llibreria especialitzada en autores femenines que “ho han tingut més difícil en general a l’hora de publicar llibres”.

Necessitem més homes que llegeixin dones”
Vanessa Almeida, copropietària d’Amora Llibres

Almeida, periodista de professió, assegura que el nou negoci “està adreçat al públic en general“. De fet, remarca que a banda de lectores, “necessitem més homes que llegeixin dones“.

Amora Llibres

Un projecte feminista

Aquest establiment, de poc més de 44 metres quadrats, oferirà en la seva major part narrativa però també dedicarà un petit espai a la poesia i l’assaig. En aquest sentit, i tractant-se d’un projecte clarament feminista, oferirà lectures de capçalera entre les quals hi haurà textos d’Angela Davis o Chimamanda Ngozi Adichie.

Comencem amb una mentalitat molt prudent, veient l’acollida que té la llibreria”
Vanessa Almeida
Amora Llibres

Omplirà el buit que va deixar la Llibreria Pròleg?

A la pregunta de si pretenen omplir l’espai que la Llibreria Pròleg va deixar després de no arribar a un acord amb la propietat per renovar el contracte de lloguer, ho neguen categòricament. “El nostre no és un projecte tan ambiciós”, diu Almeida. “Comencem amb una mentalitat molt prudent, veient quina acollida té la llibreria i quines necessitats hi ha”, puntualitza.

Un altra dels objectius de la llibreria és “fer comunitat” i és per això que es plantegen fer presentacions, formacions i cursos d’escriptura.