L’artista de circ barceloní Jordi Juanet, “Boni”, s’acomiada aquest cap de setmana dels escenaris amb dues funcions al SAT! Teatre els dies 10 i 11 de febrer. Amb la companyia Los Barlou, el pallasso presenta l’espectacle ‘Set up’, que servirà per tancar 42 anys de trajectòria.

Boni, especialista en malabars, màgia, equilibris i còmic, va ser pioner en el món del circ de carrer en una època en què no se’n feia. Ha recorregut el món amb el seu inseparable monocicle.

Inicis al món dels malabars amb 17 anys

Nascut a Barcelona el 1962, Jordi Juanet es va iniciar al món del circ amb Tortell Poltrona amb 17 anys al Circ Cric com a muntador i tècnic i es va aficionar als malabars. Després de fer un primer espectacle en solitari, l’any 1982 va fundar Boni & Caroli amb Ramon Muñoz. Van produir cinc espectacles llargs i nombrosos de curts fins a l’any 2000. Amb aquests projectes va fer gires per carrers, teatres, circs i cabarets d’Europa, l’Àfrica, l’Àsia, l’Amèrica del Sud i la del Nord.

Posteriorment, la seva carrera va seguir com a solista i també va cofundar diverses companyies. Entre el 2006 i el 2010 va presidir l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC).

Més de carrer que no pas de teatre

Boni reconeix que el teatre li agrada molt perquè el públic “es focalitza molt en l’escena” però afirma que el carrer té “alguna cosa màgica”. Explica que t’hi trobes de tot: gent que està de pas, adults, infants… I sentencia: “Jo soc de carrer”.

Al llarg d’aquests anys ha viscut moments per al record. Boni explica el dia que va trepitjar la Gran Muralla xinesa amb monocicle. “Era una trobada internacional en què va ser molt emocionant actuar”, s’emociona Jordi Juanet.

Retirat dels escenaris, però no jubilat

L’any 2020 va crear AlaPista! amb Sílvia Compte, empresa de producció i distribució especialitzada en circ, que el mantindrà vinculat amb el món de l’espectacle com a gestor i director artístic una vegada deixi els escenaris com a artista. “Passo a l’altra banda, però content i satisfet”.