(ACN) Juan Carlos Martel ha presentat la primera temporada al capdavant del Teatre Lliure que té com objectius “escoltar i dialogar amb el present per construir un futur millor”. En el primer semestre que s’ha donat a conèixer de la temporada hi ha noms com Josep Maria Miró, Marc Artigau, Baró d’Evel, La Calòrica, Carla Rovira i Miet Warlop en una programació rejovenida i en la qual es “vol recuperar l’esperit inicial del Lliure format per persones amb una mitjana d’edat de 25 anys i van fundar el teatre”.

Martel ha reconegut que era “conscient de risc de fugida dels espectadors d’aquesta casa” i per això vol fer “atractiu” el teatre, tant en programació com en horaris i preus. Així mateix, el director del Lliure “no creu que sigui un trencament” amb l’etapa anterior.

16 espectacles al primer semestre

La programació d’enguany neix del concepte & (que significa “i”) amb l’objectiu de sumar propostes, creadors i entitats col·laboradores, i el concepte d’arbre. Aquest primer semestre compta amb:

  • 16 espectacles
  • set propostes artístiques especials sota el segell de &katharsis
  • quatre projectes de residència
  • un “workshop” internacional
  • nombroses accions per a tots els públics

Nova temporada del Teatre Lliure

Avancen noms del segon semestre

El director del Teatre Lliure també ha avançat alguns dels noms del segon semestre de la temporada: Raquel Cors, Gonzalo Cunill, Lara Díez, Carol López, Julio Manrique, Juan Navarro i Carlota Subirós. També s’han avançat els espectacles inclosos a El Lliure del futur, com ‘La bruixa de la tramuntana’, de Marc Rosich; ‘Poulette Crevette’, de la companyia francesa La Baleine Cargo, i ‘Los protagonistas’, la nova proposta de la companyia El Conde de Torrefiel.

Per altra banda, s’han donat a conèixer les dades del 2018. L’any ha tingut un percentatge d’ocupació del 85,75 % en els dos teatres, sense incloure el Festival Simbiòtic ni el Grec Festival. De les 279 funcions al Lliure de Montjuïc se’n va fer una recaptació de 922.179 euros i al Lliure de Gràcia, de les 188 funcions, 420.507 euros.

Teatre Lliure