L’exposició “Chusmas” omple les parets de la galeria Las cosas de Martínez amb retrats i quadres de tafaners. El títol de la mostra, “Chusmas”, és com es diu a l’Argentina els xafarders i aquests personatges són els que ha captat l’artista Magdalena Ares. Diu que els ha dibuixat sense filtres i mostrant cares irreverents d’uns personatges que habiten a tot arreu i, fins al 12 de juliol, s’han instal·lat a Gràcia.

L’artista plàstica argentina Magdalena Ares ha tornat a Gràcia amb les seves “chusmas”, personatges tafaners que ja van passar fa un any pels carrers de la Vila amb una intervenció urbana de capses de desitjos. Aquestes obres incorporaven els personatges irreverents d’Ares i frases de la periodista i escriptora Ana Islas. Ara, han tornat les “chusmas” amb una exposició a la galeria Las cosas de Martínez. En aquesta mostra, l’artista ha volgut plasmar aquelles persones que habiten en qualsevol barri, de qualsevol ciutat, de qualsevol part del món, que observen i comenten. L’artista explica que “a tot arreu està la ‘chusma’ de barri, sempre mirant el que fa la gent, criticant, sempre amb una mirada crítica cap a l’altre. Són personatges grotescos, són cares que, en realitat, tots fem aquestes cares”.

Fins al 12 de juliol a Las cosas de Martínez

Ares diu que dibuixa personatges sense cap filtre, extrets de la vida quotidiana i els trasllada al paper a través d’acrílics, aquarel·la, carbonet o retoladors. Explica que s’inspira en la realitat, tot i que no dibuixa al carrer, ja que fa servir la memòria visual: “No és que jo vagi amb un bloc i un bolígraf dibuixant per tot arreu, soc d’observar molt i després quan arribo al meu taller, allí em poso a dibuixar i a treballar”. Fins al 12 de juliol els xafarders es concentren a la galeria gracienca.