La NOVA biblioteca de NOU BARRIS ha canviat el caliu d'una masia per la modernitat d'aquest edifici de tres plantes. Un trasllat amb què es dota el barri de més serveis i recursos. La nova seu disposa de més de 26.000 llibres i està equipada amb una vintena d'ordinadors i amb servei Wi-Fi gratuïta. EULÀLIA CARNICER, directora de la biblioteca "Torre Llobeta eran 100 metres i aquí són 1.400. El barri ha guanyat en espais, ha guanyat en serveis perquè hem ampliat serveis i hem ampliat el fons." Els veïns del barri, que feia temps que reclamaven aquest espai, avui no se n'han volgut perdre l'estrena. MARIA TERESA CAMP "Crec que al barri feia falta perquè l'anterior era més petita i tenia anys. Una cosa nova sempre és millor." ROSA MARIA BON "Hacía falta en el barrio. Tenía que ir a Horta y la de Torre Llobeta era muy pequeñita. Ésta está mejor. Voy a venir mucho." La nova seu de la biblioteca de Vilapicina i Torre Llobeta forma part d'un projecte més ampli, el de la construcció d'uns equipaments a les antigues Cotxeres de Borbó. L'edifici acull a més un centre sanitari integral i un centre esportiu que ja estan en funcionament, i un casal d'avis que s'inaugura el 19 de desembre. Per completar el projecte, que ocuparà gairebé 6.000 metres quadrats, només queda la urbanització del que serà la plaça Carmen Laforet, on s'ha construït un aparcament soterrat. Els treballs, que van començar ahir, se centren en la instla·lació del clavegueram i de l'enllumenat públic.

Els serveis que oferirà la biblioteca són d’informació i assessorament, préstec de documents, suport a la formació i a l’autoaprenentatge, formació en TIC, accés a Internet, reserva d’ordinadors, tràmits en línia, suport i activitats especials per a les escoles i activitats culturals i de difusió de la lectura.

La Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta, a més, té un centre d’interès que gira al voltant de masies i horts urbans, ja que es troba en un entorn on històricament hi ha hagut cases pairals. També disposa dels espais Racó de pares i mares, Món laboral i Cinema d’animació per a adults.

Un dels accessos a la nova biblioteca és compartit amb aquest centre sanitari. L’altre, comunica amb el que serà la nova plaça de Carmen Laforet.

L’Ajuntament treballa a hores d’ara en la urbanització d’aquesta plaça, que comunicarà l’avinguda de Borbó amb els carrers de Ramon Albó i Felip II.