Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, celebrat aquest divendres, aquest cap de setmana 68 equipaments culturals de Barcelona i 15 més de les poblacions properes obriran portes per oferir als visitants més de 250 activitats, com recitals poètics, concerts, dansa, circ, visites teatralitzades, activitats de dibuix, fotografia o disseny. L’oferta gastronòmica també s’ha fet un lloc a La Nit dels Museus, i alguns espais oferiran serveis de furgoteques i degustacions gastronòmiques.

Horaris de La Nit dels Museus

La Nit dels Museus 2018 arrencarà aquest dissabte a les set de la tarda i els equipaments estaran oberts fins a la una de la matinada d’aquest diumenge. En l’edició de l’any passat van visitar de nit els museus de Barcelona i l’àrea metropolitana més de 175.000 persones. Els edificis que van concentrar més cues van ser el MNAC i el Recinte Modernista de Sant Pau.

Quins equipaments es poden visitar en La Nit dels Museus? 

Ciutat Vella: Aqüeducte romà. Abastament d’aigua a Bàrcino. Servei d’Arqueologia, Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, Baluard de Migdia. Servei d’Arqueologia, BlueProject Foundation, CCCB – Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Cercle Artístic Sant Lluc, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, El Born Centre de Cultura i Memòria, Fundació Foto Colectania, La Capella, La Casa dels Entremesos, La Virreina Centre de la Imatge, MACBA, MEAM. Museu Europeu d’Art Modern, MUHBA Domus Avinyó, MUHBA Domus de Sant Honorat, MUHBA el Call, MUHBA Plaça del Rei, MUHBA Porta de Mar, MUHBA Temple d’August, MUHBA Via Sepulcral Romana, Muralla Romana. Servei d’Arqueologia de Barcelona, Museu d’Història de Catalunya i Museu de la Xocolata.

Eixample: Biblioteca Pública Arús, Espai Mercè Sala, Fundació Arranz-Bravo, Fundació Mies van der Rohe, Fundació Suñol, Gran Lògia Provincial de Catalunya i La Pedrera.

Sants-Montjuïc: CaixaForum, Castell de Montjuïc, Col·lecció de Carrosses Fúnebres, Espai Bombers – Parc de la Prevenció de Barcelona, Fundació Antoni Tàpies, Fundació Joan Miró, MAE. Centre de documentació i Museu de les Arts Escèniques (Institut del Teatre), MUHBA Refugi 307 i Museu d’Arquelogia de Catalunya.

Sarrià – Sant Gervasi: CosmoCaixa.

Gràcia: Casa Vicens i MUHBA a la Casa del Guarda del Park Güell.

Horta-Guinardó: Fundació Ramón Pla Armengol.

Sant Andreu: Centre d’art contemporani de Barcelona – Fabra i Coats i MUHBA a la Fabra i Coats.

Sant Martí:  Espai Subirachs, Jardí Botànic – Museu de Ciències Naturals de Barcelona, MUHBA Oliva Artés, Museu Can Framis de Pintura Contemporània de la Fundació Vila Casas i Museu del Disseny.