L’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) organitza el primer festival de circ del districte de Sant Martí del 7 al 9 de juliol. L’objectiu del festival és promoure el circ a Catalunya i la creació de lligams de proximitat amb el barri i les entitats del Besòs-Maresme.

El festival ha comptat amb la col·laboració de la CoopCirc, una cooperativa de circ que s’ha encarregat de la direcció artística de l’acte i ha apostat per actuacions per a totes les edats. Entre d’altres, hi actuen els pallassos de La Bella Tour, el pallasso i mag Nando Caneca, els acròbates Duo Laos i la companyia Capicua. El festival conclou diumenge amb el ‘Cabaret de circ’ presentat per José Luis Redondo. L’espectacle inclou sis números de diferents disciplines: malabars, llit elàstic, trapezi i circ.

A més, compten amb la col·laboració de la Balkan Paradise Orchestra, un grup de música balcànica que enllaça els diferents espectacles.

Alfred Font, gerent de l’APCC, explica que la iniciativa té la col·laboració econòmica del districte de Sant Martí, l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona, La Central del Circ i el Departament de Cultura de la Generalitat però encoratgen que altres entitats els donin suport per poder encarar una segona edició. Aquest primer any el festival s’ha dissenyat en petites dimensions, cosa que esperen que canviï l’any vinent.