Sis grans equipaments públics culturals del país s’han aliat per oferir conjuntament espectacles i continguts dirigits a la comunitat educativa. I tot gràcies a una nova plataforma, laCultivadora, que han presentat aquest dilluns. Unifiquen, en un sol web, tota l’oferta del Palau de la Música, el TNC, el Mercat de les Flors, el Liceu, L’Auditori i el Teatre Lliure, dirigida a alumnes d’escoles i instituts. A més, també va dirigida als docents perquè inclou recursos formatius perquè puguin aplicar a les aules.

laCultivadora posa a l’abast de tota la comunitat educativa una plataforma digital amb propostes coordinades, recursos educatius i jornades de formació presencials, a més dels programes educatius de cada equipament. El web lacultivadora.cat ja està operatiu, però fins al quatre de setembre no es poden dur a terme reserves d’espectacles.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i els directors dels sis principals equipaments culturals de Catalunya

Amb aquesta iniciativa, els sis equipaments busquen garantir i fomentar l’accés de la comunitat educativa a les programacions, oferir formacions i recursos al professorat, i crear sinergies entre ells per fomentar l’impacte en la comunitat educativa. “Demostra la voluntat de col·laboració del sector cultural i l’educatiu”, ha destacat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga durant la presentació.

Aposta per arribar al públic jove

La tardor passada, els sis equipaments ja van presentar el Vibe 35, una iniciativa única en què cada equipament oferia una programació especial per a joves d’entre 18 i 35 anys a preus molt reduïts (entre 10 i 20 €). La intenció era apropar el públic jove a unes institucions culturals que ara mateix, en molts casos, els són alienes.