És l'obertura de l'òpera 'Guillem Tell' (Guglielmo Tell), de Rossini, una de les simfonies més interpretades arreu del món i amb la que ha arrencat el director Riccardo Muti durant la seva visita a Barcelona. És la quarta vegada que el napolità omple el Palau de la Música, i aquest cop amb les entrades exhaurides des de feia dies. MATILDE SERRA "Fa molt temps que no hi venia. Aleshores com m'he enterat que venia he procurat treure entrades per veure'l." FRANCESC BALDO "Dir que no és coneix a Riccardo Muti és com dir que no es coneix a la Sagrada Familia. És dels veterans de l'entorn de la direcció d'orquestra." Acompanyat de l'orquestra que ell mateix va fundar al 2004, han estat el plat fort de la temporada. Durant una hora i mitja han fet un recorregut per les obres de Rossini i Schubert per tancar la cita amb la simfonia número 5 de Txaikovski. Un concert que s'emmarca dins el cicle Palau 100, un punt de trobada d'orquestres, directors i solistes reconeguts internacionalment, que aquest any ofereix una quinzena d'espectacles. Amb més de vint anys d'experiència com a director musical, Muti ha tornat a demostrar el seu bagatge. Un reconeixement que s'ha fet palès amb els nombrosos premis que ha rebut. A més de dirigir les orquestres prestigioses del món i el concert d'any nou a Viena durant quatre anys.

Amb aquesta, ja són quatre les vegades que Riccardo Muti ha visitat el Palau de la Música, una cita que molts han esperat amb expectació perquè és considerat un dels millors directors musicals que hi ha en l’actualitat. Amb una trajectòria de més de 20 anys, Muti ha dirigit orquestres prestigioses del mon i el Concert de Cap d’Any de Viena durant quatre anys. A més, aplega una desena de premis i títols relacionats amb el món de la musica.

El 2004 va fundar l’Orchestra Giovanile Luigi Cherubini, que agrupa joves musics italians, que aquest diumenge ha acompanyat el director al Palau de la Música. Durant una hora i mitja han fet un recorregut per les obres de Rossini, Schubert i Txaikovski.