Aquests operaris tenen dos dies per completar la feina. Han d'invertir el sentit de circulació al carrer de la Ciutat de Granada, una actuació que estarà enllestida aquest divendres. Els treballs consisteixen a girar els semàfors, repintar la calçada i modificar la senyalització vertical. El tram comprès entre la Gran Via i el carrer dels Almogàvers, actualment de pujada, passarà a ser de sentit descendent. D'aquesta manera, es crea una nova via d'entrada al Poblenou. MANUEL VALDÉS, gerent adjunt d'Infraestructures i Coordinació Urbana "Actualment com que el carrer Llacuna s'ha configurat en sentit pujada, ara configurem Ciutat de Granada en sentit baixada i això els converteix en una parella de vials que acaben complementant molt tota la circulació en l'àmbit del 22 @." Amb l'enderroc de l'anella de les Glòries, l'Ajuntament va reordenar l'entorn de la plaça per idear una trama ortogonal pròpia de l'Eixample. Així, al canvi de sentit a Ciutat de Granada, s'hi afegeixen altres modificacions ja fetes com la unió del carrer de Badajoz amb Independència, l'obertura de Los Castillejos al pas per la Diagonal o la connexió de Tànger amb Alí Bei. "Alguns conductors consideren que aquesta malla alternativa de carrers els obliga a donar més volta. D'altres opinen que els facilita el pas per la zona." "Este tramo ha mejorado mucho, antes aquí se colapsaba más esta zona y ha quedado mejor." "Se circula millor. Esperàvem que anés a pitjor però ara cal veure el que trigaran a acabar." "Ho veig molt malament perquè has de donar molta volta per anar a la Diagonal per exemple." Sigui com sigui, la intenció del consistori és que la plaça de les Glòries deixi de ser concebuda com un punt de distribució del trànsit.

Amb l’enderroc de la històrica anella viària de les Glòries, l’Ajuntament tenia el repte d’integrar el trànsit i els hàbits dels conductors a la nova plaça. Per aquest motiu, es van aplicar una sèrie de modificacions als carrers de l’entorn per idear una trama viària ortogonal pròpia de l’Eixample. La continuïtat del carrer de Badajoz amb Independència, l’obertura de Los Castillejos al pas per la Diagonal o la creació d’un eix directe entre Tànger i Alí Bei són els exemples més clars d’aquesta aposta. Amb tot, el canvi de sentit al carrer de la Ciutat de Granada completa aquesta malla de carrers alternatius. La intenció del consistori és que la plaça de les Glòries deixi de ser concebuda com un punt de distribució del trànsit i que els vehicles es moguin al voltant d’aquest espai sense necessitat de travessar-lo.

Ciutat de Granada, en sentit descendent

Els operaris començaran aquest matí a aplicar el canvi de sentit entre la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrers dels Almogàvers, fins ara en sentit ascendent. Els treballs de semaforització i senyalització a la calçada s’allargaran fins divendres. Durant els primers dies i per tal d’orientar els conductors, la Guàrdia Urbana reforçarà la presència a la zona.