La gerència municipal va rebre la setmana passada el disseny d’aquest anunci, destinat a una lona publicitària de gran format sobre un edifici al passeig de Colom, i va respondre als seus remitents que no podia penjar-s’hi perquè l’Ajuntament de Barcelona va declarar fa més de 10 anys la ciutat antitaurina, contrària a les curses de braus i favorable als drets dels animals.

Fons properes al torero han declarat a l’agència Efe que reben aquesta negativa com “un atemptat a la llibertat d’expressió”. No entenen les raons de l’Ajuntament perquè consideren la imatge, obra del fotògraf José Ramón Lozano, “no diu res de maltractament animal ni fa la més mínima apologia de res”.

Morante de la Puebla havia de pagar 50.000 euros als veïns de l’immoble privat on s’havia de col·locar la tanca publicitària, i 12.000 més a l’Ajuntament de Barcelona, que amb aquesta decisió renuncia als diners.

L’any 2013, l’anterior govern municipal ja va refusar la imatge d’un altre torero, Juan José Padilla, per publicitar l’exposició del World Press Photo al CCCB.