El director de cinema barceloní Vicente Aranda ha mort als 88 anys. Alguns dels seus companys del món del cinema han mostrat el seu condol a través de les xarxes socials.

 

Entre el seu llegat de pel·lícules destaca ‘Amantes’ ja que va ser mereixedora del premi Goya a la millor pel·lícula, el 1991. Els actors protagonistes van ser Victoria Abril, Jorge Sanz i  Marina Verdú.

La seva primera pel·lícula és de 1966, ‘Fata Morgana’, seguida per ‘Las crueles’ (1969), ‘La novia ensangrentada’ (1972) i ‘Clara es el precio’ (1974).

Un tema habitual dels seus treballs és la transsexualitat, tal com s’aprecia en pel·lícules com ‘Cambio de sexo’ (1977), ‘La muchacha de las bragas de oro’ (1980) o ‘Fanny Pelopaja’ (1983).

Imanol Arias és un dels autors que va poder treballar sota les ordres d’Aranda i va protagonitzar el personatge d’El Lute, en dues de les seves pel·lícules de la dècada dels 80. El 2001 va ser Pilar López de Ayala qui va treballar sota els paràmetres del director a ‘Joana la Loca’. Paz Vega va protagonitzar ‘Carmen’ el 2003, basada en la novel·la de Prosper Mérimée. Un dels darrers treballs del desaparegut director va ser l’adaptació de ‘Tirant lo Blanc’ el 2006. Darrerament també estava escrivint les seves memòries.