Teixidor havia nascut a Barcelona el 16 de juliol de 1939; poc després la seva família es va haver d’exiliar a França, d’on no en va tornar fins el 1950. L’any 1963 va fundar conjuntament amb el seu germà Ramon, Paco Candel i un grup de persones el grup de teatre independent ‘El Camaleón’.

El Retaule del Flautista

El seu punt culminant va arribar el 1968, quan la seva obra ‘El retaule del flautista’ va guanyar el premi Josep Maria de Sagarra. L’obra es va estrenar el 1971 i va arribar a més del miler de representacions. Teixidor denunciava els tripijocs d’un ajuntament del segle XIV per eliminar la plaga de rates que assolava el poble de Pimburg. El dramaturg descrivia amb ironia les relacions entre els gremis, els dirigents de l’església i el poder militar, una clara al·lusió als ajuntaments de l’època. El personatge principal, el burgmestre Schmid, va ajudar a popularitzar l’actor Pau Garsaball.

Posteriorment va estrenar obres com Mecano-Xou (1972), La jungla sentimental (1975), Dispara, Flanaghan (1976), Rebombori-2 (1978), El drama de les camèlies o El mal que fa el teatre (1984), o  David, rei (1986). També va ser director de l’Institut del Teatre de Barcelona.