JORDI MARTÍ, delegat de Cultura "Amb els temps que corren ens continuarà tocant un cert paper substitut com l'Ajuntament de Barcelona ha fet des de l'any 1979 fins ara ha estat el gran impulsor dels grans equipaments de país. I li tocarà segurament continuar fent aquest paper durant molts anys."

L’antiga fàbrica Fabra i Coats, transformada ara com a Fàbrica de Creació, ha estat l’espai escollit per presentar el balanç de les polítiques culturals impulsades per l’Institut de Cultura de 2007 a 2011. L’Ajuntament ha defensat que la cultura és una aposta estratègica de la ciutat.

L’Institut de Cultura ha destacat la importància de la recuperació d’aquest i altres recintes que han permès aconseguir 30.000 metres quadrats nous per a la creació. També s’han enumerat altres equipaments rehabilitats o nous, com el futur Centre de Disseny Hub a Glòries, el Museu de Ciències Naturals o el Canòdrom. L’Ajuntament ha tret pit afirmant que la cultura ha estat i és una prioritat, una aposta estratègica que ho ha de continuar sent al marge de la conjuntura econòmica. Així ho ha expressat el delegat de Cultura, amb una clara al·lusió en clau de crítica a les possibles retallades anunciades pel govern català.