El fotoperiodista cortsenc Horacio Seguí ha mort aquest dijous als 93 anys. Tot i que es va iniciar en la fotografia de manera autodidacta, la seva afició aviat es va convertir en professió i, especialment durant els anys 60, va retratar el món de de l’espectacle i de l’esport fins a arribar a convertir-se en un dels fotògrafs habituals dels partits del Barça.

La família ha anunciat el traspàs del fotoperiodista a X, l’antic Twitter, i se n’ha fet ressò també el periodista Toni Vall, autor dels textos del llibre La meva vida en un click‘, que recull la trajectòria fotogràfica de Seguí.

El treball d’Horacio Seguí: l’esport i la música

Seguí va ser molt conegut per les fotografies que va fer vinculades al món de l’esport, però també va cobrir molts esdeveniments del món de l’espectacle, concerts i festivals musicals. El seu ampli arxiu retrata principalment els canvis que es van viure a la dècada dels 60 i ell mateix explicava que en aquells anys havia tingut un ritme de treball frenètic: “Fins i tot he revelat dins dels cotxes: mentre un conduïa jo anava revelant, posant els líquids i traient-los i assecant amb els pantalons la pel·lícula o traient-la per la finestra perquè s’assequés més ràpid”, havia explicat en una entrevista a betevé amb motiu del documental ‘El gran archivo de la música de los 60′, que recuperava el seu llegat fotogràfic en l’àmbit musical.