L’actor i pallasso Joan Montanyès, conegut popularment com a “Monti”, ha mort aquest divendres a Barcelona als 48 anys a causa d’un càncer. Monti havia dedicat tota la seva vida al món del circ. Als anys 90 amb Tortell Poltrona van crear la companyia Bandaclown i posteriorment en va formar una de pròpia, Monti & Cia, amb la qual va assolir grans èxits.

Joan Montanyès sempre es va relacionar molt bé amb tots els seus companys de professió i va fundar juntament amb Tortell Poltrona la companyia Bandaclown que li va permetre treballar arreu del món, incloent expedicions per a Pallassos Sense Fronteres, amb gent com Leo Bassi, Justine Case, Jango Edwards o Sergei Paulov.

L’any 1996 va fundar la seva pròpia companyia de circ, Monti & Cia. A la recerca d’un llenguatge propi van obrir camí amb una proposta de petit format anomenada, ‘Clàssics’, posteriorment, al Teatre Lliure va estrenar l’espectacle ‘Klowns’, que va aconseguir el premi especial de la crítica l’any 1997 i ‘Utopista’ estrenada el 1998 al Teatre Nacional de Catalunya.

A finals dels noranta va ser el torn de ‘Fools-folls, Pallassos de Nadal’ i de ‘Forum 2000 i pico’. L’any 2004 el Fòrum de les cultures els va encarregar l’espectacle ‘Grotesco’, amb què Monti va aventurar-se amb un espai propi de creació a Vilanova i la Geltrú que va acollir diverses companyies fins a l’any 2011.