Ha estat la veu de Clint Eastwood durant 40 anys, Terminator o Mufasa a El rei lleó. "No debes ir allí, Simba" I si hi ha una frase que el va convertir en la veu de la gran pantalla, va ser aquesta: "Yo soy tu padre" Tots aquests personatges en una mateixa persona, la del doblador Constantino Romero, que ha mort avui als 65 anys. Nascut a Albacete, va arribar a Barcelona amb nou anys i de ben jove va començar com a locutor d'un programa de música a Ràdio Barcelona. Després, va arribar el doblatge i la televisió, amb programes com 'El tiempo es oro' o 'La parodia nacional'. En aquesta casa el vam poder veure com a presentador d''El concurs', l'any 2006. Locutor en gales i grans esdeveniments, va ser l'encarregat de posar veu a les cerimònies d'obertura i clausura dels Jocs Olímpics. I en teatre va tenir una carrera lligada al director Mario Gas, amb qui va protagonitzar musicals o obres clàssiques com l'Orestíada. Romero va anunciar que es retirava dels escenaris ara fa mig any. I el seu futur, el veia així... CONSTANTINO ROMERO "Pues no sé, queda tanto tiempo que ni me lo imagino. No tengo ni idea cómo seré cuando sea mayor. Déjame pensar... Ni idea." El dia en què va fer pública la seva jubilació després de 47 anys de carrera professional va escriure un twit que, rellegit avui, podria semblar un epitafi.

Després de treballar durant 20 anys com a locutor de ràdio, Constantino Romero va saltar cap a la televisió, el 1985, amb la presentació del programa de Televisió Espanyola ‘Ya sé que tienes novio’. La popularitat li vindria poc després, en posar-se al cap davant del concurs ‘El tiempo es oro’, entre el 1987 i el 1992. Més endavant, fitxaria per Antena 3 i, de nou, aconseguiria grans èxits d’audiència que el van fer guanyar una Antena d’Or el 1999 i dos TP d’Or com a millor presentador de televisió el 1996 i el 1999.

Als Jocs Olímpics de Barcelona 92 va ser l’encarregat juntament amb Inka Martí de posar la veu a les gales d’inauguració i clausura dels jocs. En el món del doblatge, estava considerat com un dels professionals més prestigiosos. Entre els seus treballs més coneguts hi ha els seus doblatges d’actors com Clint Eastwood, Arnold Schwarzenegger o Roger Moore. També va prestar la seva veu a personatges tant emblemàtics com Darth Vader de ‘La Guerra de la Galàxies’ o al rei Mufasa, a la pel·lícula ‘El rei lleó’.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha lamentat la mort de Romero: “El món de la televisió, la ràdio i el cinema perd avui un dels seus millors professionals”. Trias també ha ressaltat que “Constantino Romero sempre estarà a l’imaginari de tots els barcelonins i barcelonines per ser la veu dels Jocs Olímpics de Barcelona”.

El director de cinema i teatre, Mario Gas, ha volgut destacar que Constantino era una gran persona. Un home amb un gran cor, una gran sensibilitat i molt versàtil com artista.

El periodista Ricard Fernández Deu, a les portes del tanatori ha declarat que ha estat un home de ràdio, televisió, teatre, cinema i doblatge i que se n’ha anat també una excel·lent persona, dotat d’un sentit de la prudència extraordinari.

La cerimònia de comiat a Constantino Romero es farà dilluns a les 13 h.