Federico Correa (Barcelona, 1924)

, referent de l’arquitectura del segle XX i mestre de diverses generacions de professionals, ha mort als 96 anys al seu pis del passeig de Gràcia. Correa, qui va començar carrera a l’estudi de Josep Antoni Coderch, està considerat una de les grans figures del Moviment Modern a Catalunya. L’arquitecte va cursar estudis a l’ETSAB (Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona), on al cap dels anys va acabant sent un dels docents de prestigi. Després de treballar a l’estudi de Coderch, el 1953 va crear despatx propi amb Alfonso Milà. Una de les seves primeres creacions va ser la Casa Villavecchia de Cadaqués (1955).

Remodelació de l’Anella Olímpica

A més de produir nombroses obres d’interiorisme (oficines i restaurants), a principis dels 70 Correa i Milà van projectar la Torre Atalaya i el 1981 van signar la reforma de la plaça Reial. Però sens dubte algunes de les seves creacions de major transcendència van ser l’ordenació de l’Anella Olímpica de Montjuïc i la remodelació de l’Estadi Olímpic per als Jocs Olímpics de Barcelona’92. També destaca la integració de la Casa Serra de Puig i Cadafalch en el conjunt que avui és l’edifici de la Diputació de Barcelona a la rambla de Catalunya.

El 1974 va impulsar la prestigiosa revista ‘Arquitectura Bis’, i tres anys més tard va cofundar l’escola de disseny Eina. Aquell any va esdevenir catedràtic de projectes de l’ETSAB, on va romandre fins al 1990, quan es va jubilar.