mosaic dones escriptores barcelona

Us proposem conèixer les escriptores que han marcat la història de la ciutat a través de les seves novel·les, poemes i iniciatives pedagògiques per fomentar la lectura, entre les dones.

Les escriptores ja no són una “rara avis”

Afortunadament, la literatura feta per dones és cada cop més prolífica i àmplia. Es va poder veure a la Setmana del Llibre en Català, en què enguany les escriptores van tenir un paper rellevant.

Prova d’això, són les nombroses novetats editorials que duen nom de dona. ‘Boulder’, d’Eva Baltasar‘Canto jo i la muntanya balla’, d’Irene Solà; la reflexió sobre sexualitat a ‘Follem?’, de Bel Olid; els ’50 llibres que m’han canviat la vida’, de Llucia Ramis; ‘Els impostor’s de Pilar Romera  o el debut en la novel·la de Maria Climent amb ‘Gina’.

El programa cultural de betevé, ‘Àrtic’ ha pogut comprovar l’auge de les escriptores que han protagonitzat novetats editorials amb èxits de vendes com les aventures de l’inspectora Amaia Salazar a ‘La cara norte del corazón’,  de  Dolores Redondo;Frankissstein’, amb intel·ligència artificial, de Jeanette Winterson o la recepeta màgica per aconseguir la fama de ‘Cómo ser famosa’, de la inclassificable icona feminista Caitlin Moran.