La col·lecció d’art modern del MNAC augmenta aquest desembre amb dues noves sales dedicades a l’art de postguerra i de la segona avantguarda. Amb aquesta innovació volen donar valor a l’època que va del 1940 al 1980 i als seus artistes.

Aquesta no és l’única novetat, ja que l’equipament incorpora noves adquisicions. D’una banda, el Museu Picasso de Barcelona diposita tres obres de l’artista: un autoretrat de quan era adolescent, un nu i una còpia parcial que ell mateix va crear d’una obra d’Arcadi Mas i Fontdevila. A més, han anunciat la pròxima incorporació d’una obra de la Fundació Joan Miró. D’altra banda, el museu completa les sales dedicades a la Guerra Civil amb el nou projecte de Pedro G.Romero anomenat “Habitació”.

“Es una col·lecció rica, complexa, interessant i a més té ressons internacionals.”

Pepe Serra, director del MNAC, assegura que vol “configurar una col·lecció pública amb totes les adquisicions, donacions, acords amb les families i préstecs dels museus”. Aquest dilluns el museu ha fet una primera presentació de les obres novament incorporades que se situen entre la postguerra i el franquisme.