Lluís Gavaldà és tota una autoritat en la música en català. Com a cantant i compositor d’Els Pets s’ha convertit en un referent, amb 33 anys de pop i rock a l’esquena durant els quals ha guanyat desenes de premis i ha publicat una quinzena de discs. Ara publica ‘SOM’, un àlbum amb un títol de reafirmació personal, però també social, en uns moments tan convulsos com els actuals.

‘SOM’

Amb aquest treball, Lluís Gavaldà deixa el pessimisme que es podia llegir a ‘L’àrea petita’, el seu àlbum anterior, i equilibra la melangia amb l’optimisme. Els Pets constaten que tenen 55 anys i no se n’amaguen, no juguen a ser joves, però també gaudeixen de les coses que tenen i que han aconseguit. Temes com la vellesa, el futur de Catalunya, la parella o l’amor són presents a ‘SOM’, un disc produït per Joan Pons, El petit de Cal Eril. Un cop més, els de Constantí treballen amb un productor més jove que ells, que els porta a qüestionar-se la seva música i a mirar-se-la des d’un altre lloc.

Els Pets al Liceu

Els Pets van presentar el seu nou àlbum al Liceu, com a part d’una gira que els portarà a tocar per tot Catalunya. Serà una ocasió de veure Lluís Gavaldà per terres catalanes, després d’haver-se instal·lat a Londres ara fa dos anys. Això sí, que estigui a la capital del Regne Unit no vol dir que no continuï treballant amb Els Pets, o fent projectes com ‘El celobert’, el programa de ràdio que condueix. Queda clar que molts catalans ‘SOM’ hereus de la música del Lluís i d’Els Pets, que continuen incombustibles per molt que passi el temps.