L’Àgora Juan Andrés Benítez del Raval s’ha convertit aquest divendres a la tarda en una passarel·la de moda, en què han desfilat les Metzineres del Raval. Són dones que han patit múltiples violències i ús de drogues i durant els darrers quatre mesos han col·laborat amb alumnes de les escoles ELISAVA i BAU per redissenyar algunes peces de roba.

La desfilada ha estat el resultat del projecte Trencant el patró, que pretén donar una segona vida a la roba i promoure el disseny com a una eina de transformació social.

Té un impacte espectacular entre elles, de crear comunitat, pujar l’autoestima i de construir plegades una cosa que té un principi i un final
Aura Roig, directora de Metzineres

Durant el procés, a banda de l’aprenentatge de disseny, patronatge i costura, també s’han creat vincles i s’han compartit experiències. Clara Salmerón, estudiant d’ELISAVA, explica que cada divendres durant els darrers quatre mesos també ha conegut la història de cadascuna de les dones que formen Metzineres.

Moment de la desfilada de les Metzineres del Raval

La desfilada, però, no posa punt final a la iniciativa. L’objectiu és continuar amb el projecte per empoderar col·lectius vulnerables mitjançant el disseny.