El TNC, La Villarroel i el Tantarantana impulsen el primer Festival Simbiòtic, festival d’arts escèniques accessibles i inclusives. Una de les obres és ‘Mare de sucre’, escrita i dirigida per Clàudia Cedó. Va exhaurir les entrades abans d’estrenar-se a la Sala Tallers del TNC.

‘Una gossa en un descampat’, de la mateixa autora, va ser una obra molt aplaudida. Torna al tema de la maternitat, però plantejat en una noia amb una incapacitat psíquica del 65 %. La Cloe, de 27 anys, entra en la llar d’una fundació, cosa que li dona ales per lluitar pel seu somni: ser mare. Però educadors, direcció i la seva mare no aproven la decisió.

La maternitat en persones amb discapacitat

Cedó comenta que “es dona per fet que una dona amb diversitat funcional no té el desig de ser mare. Parlant amb moltes, durant el procés de creació, ens hem adonat que això no és així. I algunes ho aconsegueixen”.

El muntatge compta amb quatre intèrprets amb alguna discapacitat. El procés de treball va durar dos anys, però el resultat és impecable. Són Andrea Álvarez en el paper protagonista, Marc Boixaderas, Mercè Méndez i Judit Pardàs. Els acompanyen Ivan Benet, Maria Rodríguez i Teresa Urroz.