Amb desenes de bandes sonores fetes per a la indústria de Hollywood, ara Marc Timón ha volgut provar un altre repte: publicar un disc de pop en què ell canta i mostra el seu imaginari surrealista i també la seva vessant més íntima. Explica que és un àlbum de contrastos amb 14 cançons molt diferents i que vol ser un homenatge a la seva àvia, per l’entusiasme amb què va viure la vida fins als 99 anys.

Un peu Hollywood i un a Vallvidrera

Tot i que és originari de Castelló d’Empúries, fa anys que Timón compagina la seva vida entre Los Angeles i Vallvidrera. L’últim any i mig, però, la pandèmia l’ha fet quedar-se a casa nostra i ha treballat com a compositor resident al Palau de la Música en les dues últimes temporades. Ara ja es planteja tornar a Los Angeles i seguir amb els seus projectes. Per una banda, acabar una novel·la que ja té molt avançada, i per l’altra, dirigir el seu primer curtmetratge. “Tinc moltes ganes de dirigir cinema perquè ho inclou tot: música, fotografia, art, interpretació. Per mi és l’última estació en aquestes curiositats creatives que tinc”, explica.

Autor de desenes de bandes sonores

Les ganes d’aventura i guanyar el premi Jerry Goldsmith el 2014 el van animar a mudar-se a Hollywood i provar sort en la seva indústria cinematogràfica. I la sort li va somriure perquè cinc dies després d’arribar-hi ja tenia un contacte important. En sis anys vivint allà ha compost desenes de bandes sonores i s’ha obert camí. “Jo no considero gens que hagi triomfat a Hollywood, però per mi, personalment, sí que és un triomf haver arribat a la seva indústria i haver compost la música d’’Agent Carter‘, de Marvel, o haver fet la música d’una sèrie com ‘In Absentia‘”, apunta Timón.

Marc Timón component una cançó a casa seva a Vallvidrera

Un compositor prolífic i eclèctic

Tot i tenir només 42 anys, Marc Timón és un autor amb una obra molt àmplia i variada. Té centenars de composicions entre música simfònica, electrònica, pop i cinema. També ha compost una seixantena de sardanes. Explica que, per ell, no hi ha estils musicals sinó històries per explicar.