La segona marató de rock s’ha celebrat a Sant Andreu de Palomar emmarcada en les Festes de Primavera, una cita d’oci alternatiu del barri per reforçar la cultura popular i fomentar les relacions basades en el respecte, la solidaritat i el suport mutu. Aquestes festes tornen als carrers de Sant Andreu dos anys després de la primera edició, que va ser més mesurada per la pandèmia. De fet, el 2021 no es va celebrar, tampoc, per la situació sanitària.

Enguany, ha estat marcada per un esperit reivindicatiu. El punt on s’ha instal·lat l’escenari, a la Rambla de l’Onze de Setembre, entre el carrer de Josep Soldevila i el carrer de Virgili, no ha estat casual. L’Associació Veïnal de Sant Andreu ha volgut que de fons es veiessin les obres de l’AVE, que denuncien que estan “enquistades” i que generen “greuges al veïnat i al teixit comercial de l’entorn”.

El que volíem és dinamitzar una zona que s’està morint per aquest aïllament i perquè a Sant Andreu tot passa al nucli antic, res surt d’allà
Cristina Galán, presidenta de l’Associació Veïnal de Sant Andreu

La festa ha començat a primera hora de la tarda, a les 16 h, i s’ha estès fins a les 22 h. Tot i que el rock n’ha estat el protagonista, amb la participació de sis bandes andreuenques, també hi ha hagut espai per a l’indie pop dels Jester. Hi ha assistit públic de totes les edats, des de vells rockers fins a infants amb ganes de descobrir gèneres musicals. “S’està millor aquí que fent tiktoks, com els meus companys. O estar jugant a videojocs, això és molt avorrit”, han expressat a betevé una parella de bessones.