Gran ovació per a Marc Timón, la pianista Gloria Cheng i l’Orquestra Simfònica del Vallès en l’estrena mundial del preludi de ‘Preludi i scherzo per a piano i orquestra’, de John Williams. Coincidint amb el Dia Internacional de la Música, el Palau ha acollit una vetllada musical especialment adient per a melòmans de la música de pel·lícula.

El públic ha entès que escoltaria dos vessants compositius complementaris de Williams, i ha gaudit també amb les obres del director i compositor Marc Timón, ‘Witches’, ‘Coliseum’ i ‘The little wizard’, aquesta darrera composta per a un film d’animació.

La trucada de Williams

Tot va sorgir quan Marc Timón, que des de fa cinc anys viu a Los Angeles, va anar a un concert en aquella ciutat i li van presentar la pianista Gloria Cheng. Va ser ella, admiradora de Barcelona, del Palau de la Música i estreta col·laboradora de Williams, qui va canalitzar l’encontre de Timón amb Williams.

“La trucada de John Williams em va sorprendre pel to afable i humil. Va ser com parlar amb el meu avi”
Marc Timón, compositor i director

“Em va sorprendre la trucada i el to afable i humil de Williams. Per mi va ser com parlar amb el meu avi. Ben aviat, ell tocant la partitura al piano i jo cantant alguns fragments per veure si rítmicament era el que volia, vam acordar com havia de ser l’estrena del preludi”, explica Timón.

Música de pel·lícula

Al Palau s’ha pogut gaudir en estrena mundial d’aquesta composició de música contemporània de Williams, conegut sobretot per bandes sonores com les d”ET’, ‘La guerra de les galàxies’, ‘Jurasic Park’, ‘Tauró’ o ‘Harry Potter’. La seves creacions en el camp de la contemporània han quedat sovint eclipsades per aquesta fama cinematogràfica, com ha explicat Gloria Cheng durant el concert.

Alguns fragments d’aquestes bandes sonores han sonat també, durant la vetllada. A més, Timón ha estrenat ‘The beacon. Tribute to John Williams’, una composició pensada precisament per a aquest concert al Palau, com a homenatge del català al mestre nord-americà, a qui admira des que era petit. “Williams va posar una llavor en mi “, rebla Timón.